top of page

Asukoht-asukoht-asukoht!

Updated: Feb 5




Meil, maakleritel, on teadmine, et kodu ostmine on tähtis otsus. Tavaliselt vahetatakse elupaika paar korda elu jooksul. Mõni muidugi ehk rohkemgi, aga keskmine jääb siiski umbes kahe juurde.

Selgelt on vahe sees, kas ostetakse kodu endale või investeerimise eesmärgil. Sellest tulenevalt hakkavad mängima rolli erinevad kriteeriumid. Praegu võtan aluseks siiski kodu ostmise.


Kodu valmimisel on asukoht väga tähtis. Minu eesmärk näitamistel on teada saada, millised kriteeriumid on inimesele olulised. Kus asub töökoht, kus käivad lapsed koolis, kus elab tugivõrgustik, kas maakoht jääb kaugele, kus elavad sõbrad? Sealt tulenevalt on aru saada, kas piirkond, kuhu tullakse maja-korterit vaatama on antud perele sobilik. Ehk oleks mõistlik vaadata teist piirkonda? On olnud olukordi, kus maja tullakse vaatama täiesti teise linnaossa ja küsimuste käigus on ka perele selgeks saanud, et mõistlik oleks vaadata kodu siiski tööle-koolile lähemale.

Objekti näitamas käies küsin peaaegu alati, kas antud piirkonnaga ollakse tuttav. Kui vastuseks on ei, siis tutvustan, millised võimalused on sportimiseks, lastel mängimiseks, kus asuvad piirkonna koolid ja lähimad poed. Minu jaoks on see oluline ja tundub, et ka perede jaoks.


Seega... asukoht-asukoht- ja veelkord asukoht. Sellest algab kõik. Lisaks soovitan vaadata kõiki valikus olevaid objekte, mis jääb sobivasse piirkonda. Mõnikord võib juhtuda, et see õige võib jääda esimesel hetkel märkamata. Samuti võib uurida maakleri käest, kas tal on veel midagi pakkumises või peagi tulemas.



コメント


bottom of page