top of page

EHR- kust leida infot kinnisvara kohta

Ehitisregistri eesmärk on hoida, anda ja avalikustada teavet kavandatavate, ehitatavate ja olemasolevate ehitiste ning nendega seotud menetluste kohta. Ehitisregister on kõigile vabalt kasutatav ning kohalikele omavalitsustele töökeskkonnaks ehitusega seotud dokumentide menetlemisel.

ehr

Registrisse kantakse ehitise tehnilised andmed ning dokumentatsioon (nt ehitise andmed, asukoha andmed, ehitamise andmed, ehitise auditi andmed, ehitise hooldusjuhend, andmed ehitise või ehitamisega seonduvate taotluste ning projekteerimistingimuste, teatiste, lubade ja ettekirjutuste kohta, riikliku järelevalve andmed ja energiamärgise andmed).


1.Sisesta vasakule ülesse nurka kinnisvara aadress, EHR kood või katastritunnus.

ehr

2. Vali, millise kinnistu hoone kohta ehistuslikke andmeid vaadata soovid

ehr'i otsing
ehr

3. Vajuta ehitisregistri koodile

4. Jõuad hoone andmeteni.


PS. Kõik andmed ehr'is ei ole alati tõesed. Kui sa näiteks tead, et korteris on paigaldatud õhksoojuspump, kuid ehr'is soojusallika liigi all seda ei näe, siis tähendab, et õhksoojuspump on seadustamata. Mõnel kinnisvaral võivad olla ka andmed lihtsalt uuendamata, aga see on kindlasti üks infoallikatest, kui on plaanis kodu osta ning samuti võiks üle vaadata kinnisvara müüki alustades, kas kõik andmed on ehitisregistris tõesed ning uuendatud, vajadusel tuleb tellida projekt ning muudatused seadustada.


Samamoodi on dokumentide all näha kõik taotlused- ehitusluba, kasutusluba, ehitusteatised jne.

Commentaires


bottom of page