top of page

Kinnisvara ostmine kohtutäiturilt


Kinnisvara jõuab kohtutäiturini tavaliselt kahel juhul:

  • poolte kokkuleppel- sellisel juhul on tegu müüja valikuga panna oma kinnistu eraenampakkumisele.

  • tegemist on maksmata võlaga ning selle katteks on vara arestitud.


Kohtutäiturid panevad arestitud vara ülesse oksjonikeskus.ee keskkonda, kus siis igaühel on võimalus oksjonil osaleda.


Mis minu arust on väga vähe teada, on see, et tegelikult on võimalus enne oksjonil osalemist ka käia kinnisvaraga tutvumas.


Sellise sooviga tuleb pöörduda kohtutäituri poole ning juhul kui võlgnik ei ole nõus vara näitama, siis on võimalus pöörduda kohtutäituril kohtu poole, kus võimalus taodelda jõuga sisenemise luba, eesmärgiga näidata vara. See määrus saadetakse võlgnikule kuupäeva ja kellaajaga, millal nad on tulemas. Kui võlgnik endiselt ei reageeri, siis võetakse lukksepp kaasa.


Samuti ei pea kartma oskjonil osaledes, et võites saab kaasa ka peajagu probleeme, kus inimene keeldub kinnisvarast välja kolimast- enampakkumise akti alusel toimub ka endiste elanike väljatõstmine.


Kogemus

Osalesin ka ise mõni kuu tagasi taolisel oksjonil. Korter oli kohutavalt prügi täis, kõndimiseks ühest toast teise, oli veel vaevu rada näha, aknad vahetamata. Ainus pluss oli sel hetkel madal hind ja vahetatud püstakud.. aga eelkõige ikkagi see madal hind.


Juba eos sai paika hind, millest kindlasti üle ei paku. Madal hind oli kohale meelitanud veel teisigi ning lõpuks jõudis see lõpphind minu silmis ka üle turuhinna.

Ma eeldan, et kas keegi väga tahtis just sinna majja korterit või siis keegi läks hasardiga kõvasti kaasa, sest kõrvalmajas oli samatoaline korter, vahetatud akendega ning ei olnud prügi täis ja madalama ruuduhinnaga.


Hästi põnev podcast sel samal teemal on kinnisvarajuttudel, kus kohtutäitur oma kogemusi jagab: https://rahajutud.ee/kinnisvarajutud-130-kinnisvara-ostmine-kohtutaiturilt/

Comentários


bottom of page