top of page

Kinnisvara vestlusõhtu ja üüritootlus väikelinnades

Suure kinnisvara ja investeerimishuvilisena olin muidugi kohal Sendidmiljoniks ja Ornella esimesel "Kinnisvara vestlusõhtul"

Kohvik oli rahvast täis, üritus oli läbimüüdud, mis tähendas, et minuga sarnaseid huvilisi oli palju.


Põnev oli kuulata kahte täiesti erinevat lugu, mõlemad investeerivad kinnisvarasse, aga käekiri ei saa olla erinevam.


Kokkuvõtvalt siis mõlemast.


Ornella, kelle suund on üürikinnisvara, finantseerib korterid ärilaenuga, ehk panga abil, ja peamised sihtmärgid on pisemad, kui mitte öelda väga pisikesed, korterid. Sellised pigem ühikastiilis 15m2 korterid.


Remondib ta kõik enamjaolt ise ja annab need siis üürile. Ärilaenu on võtnud kümneks aastaks, ehk siis 10 aasta pärast on ka korteri laen makstud.


Änni see-eest aga sihib pigem Mustamäe 2-toalisi, flipib ja finantseerib ostud investoritega. Ostab renoveerimata korteri, tellib ehitajad, kes teevad kapitaalremondi ja peale müüki annab oma tööle ka 2 aastat garantii.


Väga palju häid mõtteid, uusi ideid

Kuna üritus toimus Tallinnas, siis olid seal ka enamus neid, kellel on plaanis just Tallinna turgu sihtida oma tulevaste investeeringutega, aga arutasime ka mõnega, kes on oma fookuse pannud just Eesti väikelinnadele.


Arvutades seal mõnega lobisedes välja öeldud väikelinna üüritootlust, jäi ka endal mõttesse, et ehk hoopis mõistlikum sinna poole piiluda.


Üks neist linnadest oli Paide.

2-toaline korter, mille hind on 33 000€, üldpind 39.9m2

Sellise korteri üürihind on hetkel kv's üleval 300€, mõlemal korteril omad plussid ja omad miinused, aga kui arvestada vaid nende hindadega ja väga brutaalselt.


300€x12= 3600€ (Kuu üür x 12 kuud)


Jaga aastane tulu korteri ostukuludega


3600€/33000€=0,109

0,109x100=10.9


Eeldatav aatatootlus on 10.9%.


Ja kui võtta näiteks võrdluseks Tartu turuga, kus on umbes 300€ ringis üürihind Jaamamõisa 1-toalisel korteril, mille hind täna on 63 000+€, siis seal oleks üüritootlus aastas 5,7%.


Ja minul olid nii toredad ja armsad Anete ja Kätlin kaasas. Sellised üritused ei oleks pooltki seda, kui pärast ei saaks terve kodutee veel muljetada, aitäh teile!

Comments


bottom of page