top of page

Koduvahetus – millest alustada?

Updated: Feb 5


Kõige esimesena on oluline teada, milline on laenuvõimekus. Päringud tasub saata kõikidesse pankadesse, kuna kriteeriumid võivad olla pangati erinevad. Samuti võivad olla erinevad intressid. Mida väiksemaks peab pank riski laenu andmiseks sulle, seda madalamat intressi on nad valmis pakkuma.


Laenuvõimekust on oluline teada, et säästa nii enda kui müüja/maakleri aega. Muidugi mõista on tore käia vaatamas objekti, mis on küll ilus, aga ka üle oma võimete. Minul on olnud oma töös mitmeid olukordi, kus tullakse vaatama maja, aga kui küsin, kas pangast on laenu juba uuritud, tuleb vastuseks, et veel mitte.

See omakorda tähendab, et takistusi võib ette tulla veel palju.


Kui koduvahetuse plaan on kindel, siis tasub enne panna müüki praegune ja alles siis vaatama hakata uut. Objekti näitamas käies uurin, kas uue kodu ostmine sõltub eelmise müügist. Tihti tuleb ka vastuseks, et veel ei ole müüki alustatud. Kahjuks on tekkinud ka olukordi, kus jäädaksegi soovitud majast-korterit ilma, kuna eelmine kodu on veel müümata. Seega, alustada tuleks vana müümisega ja alles siis liikuda uue valmimise juurde.



Comentarios


bottom of page